Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tervezz! Építs! Kódolj! – Játszva tanulok! Újra Élmény Műhely az Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskolában

2024. március 4-én, immár hagyományápoló módon Szabó Ildikóval az Élmény Műhely pedagógiai vezetőjével (Bonis Bona – „A Nemzet Tehetségeiért” Díjas matematika-fizika tanárnő, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Tagja), és Somos Ilona tehetséggondozó tanárnő vezetésével kreatív iskolai délelőttöt tartottunk.

A különleges szépségű Warka víztornyokat Arturo Vittori, olasz építész mutatta be a Velencei Biennálén, azóta Etiópiában használják őket ivóvíz kondenzálására. Az ÉlményMűhely óriás 4Dframe készletének segítségével, valamint a program résztvevőinek bevonásával elkészítettük a torony óriásmodelljét, miközben a „víz-szüretelés” geometriájával is megismerkedhettek a diákok, illetve a tiszta ivóvíz megőrzésével kapcsolatos tudásukat is bővíthették a program során. Az ÉlményMűhely eseményén víz helyett kreativitást és közösségi élményeket szüreteltünk a torony segítségével!

A program folytatásaként: Észbontó összerakók – Ezt rakd össze az ÉlményMűhellyel! címmel diákjaink A LUX-készlet futurisztikus moduljainak segítségével geometriai, kémiai, fizikai és biológiai modellektől kezdve a kortárs építészet és formatervezés világának komplex mérnöki szerkezetein át modelleket építettek, illetve fullerén molekulát,  birodalmi lépegetőt a Csillagok háborújából vagy egyéni tervezésű modelleket raktak össze.

 

Ezt az izgalmas és élményekkel teli délelőttöt a Tervezz! Építs! Kódolj! – Játszva tanulok! NTP-TEHETSEG-23 azonosítójú pályázat tette lehetővé, mely a tanév folyamán szakköri foglalkozások keretében folytatódik tovább.

 

Horváth Éva szaktanár, a tehetségműhely vezetője

GALÉRIA