Üdvözöljük iskolánk weboldalán

NTP-TMV-21-0047 III. Színek -Országos Baptista Ki Mit Tud

Cikk a honlapon:

SZÍNEK – III. Országos Baptista Ki Mit Tud?

Az eseményről készült videósorozat:

1. rész

2. rész

3. rész

Fotók:

Az eseményről készült fotók megtekinthetőek facebook oldalunkon a következő linken: KATT

Beszámoló:

Négy év elteltével – a pandémiás helyzet okozta halasztás miatt – 2022. március 26-án ismét az Illéssy Sándor Baptista Középiskola szervezésében került megrendezésre a SZÍNEK – Baptista Középiskolák III. Országos Ki Mit Tud Vetélkedője. A versenyfelhívást a Baptista Szeretetszolgálattal közösen tettük közzé a tanév elején a középfokú iskoláink számára. Ezen iskolák közül 13 intézmény fogadta el meghívást, és gyűlt össze a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban.

A nemes megmérettetés délelőtt 9 órakor kezdődött a Nagykunság legszebb rendezvénytermében. Köszöntőt mondott a vendéglátó iskola részéről Toldi Attila igazgató, majd Kisújszállás város képviseletében dr. Kovács Tibor alpolgármester, a fenntartó részéről pedig Szász Veronika területi oktatási igazgató osztotta meg ünnepi gondolatait a versenyzőkkel és a közönséggel. 

A rendezvény jó hangulatához hozzájárult a két műsorvezető kolléga – Perneki Adél és Hajdu-Ráfis Tamás – közvetlen és vidám stílusa is.

Az élőprodukciókat mintegy 3 órás időtartamban, a kategóriákat váltogatva láthattuk a színpadon, majd a diákok által készített rövidfilmeket tekintettük meg. A képzőművészet és a fénykép kategóriába érkezett alkotásokat szépen rendezett kiállítás formájában lehetett megnézni a Vigadó előcsarnokában.

Összesítve 130 tanuló versenyművét élvezhettük (egy tanuló több alkotással is nevezett), melyből 34 élőprodukciót láthatott a lelkes közönség:

  • vers és próza kategóriába 12,
  • hangszer kategóriába 9,
  • tánc és mozgás kategóriába 6,
  • ének kategóriába 5,
  • stand up és színpadi jelenet kategóriába 2 nevezés érkezett ebben az évben.

A művészeti alkotások közül a fényképek száma 33 volt, képzőművészet kategóriába 54 nevezés, míg a média és rövidfilm kategóriába 4 nevezés érkezett.

A helyezést elérők oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesültek. Az összesítésben a legjobb iskola vándorkupát vihetett haza, amelyet a következő versenyig az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola őriz Budapesten.

 

Külön dicséret illeti a közönséget is! Csodálatos és nagyon megható volt átélni, ahogyan a diákok tudnak örülni mások sikereinek. Ritka az olyan verseny, ahol ennyi önzetlen szeretettel találkozik az ember.

 

A már évek óta sikeres Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny mellett ez a másik olyan volumenű rendezvény, ahol az iskola dolgozói közössége és diákjai újból bebizonyították, hogy nem véletlenül mondhatjuk el magunkról: az Illéssy több, mint iskola. Köszönet a szervezésben és rendezésben résztvevő kollégáknak, akik minden megtettek azért, hogy ez a művészeti seregszemle a lehető legjobb színvonalon tudjon megvalósulni.

 

Toldi Attila igazgató

A résztvevő iskolák:

1)      Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola

2)      Baptista Alapfokú Művészeti Iskola

3)      Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma és Technikuma

4)      „Budapest” Baptista Szakiskola és Sportiskola

5)      Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

6)      Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola

7)      EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium

8)      Kovács Pál Baptista Gimnázium

9)      Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium

10)  Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézménye

11)  Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Gimnáziuma

12)  Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

13)  Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum

CSATOLT DOKUMENTUMOK