Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Főigazgatói köszöntő

A Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézménye diákjai és tanárai nevében sok szeretettel köszöntöm honlapunk látogatóit. Mint tagintézményünk nevéből is kiderül, érettségire és szakmára felkészítő, középfokú végzettséget adó osztályaink vannak. Az intézményfenntartó Baptista Szeretetszolgálattal együtt arra törekszünk, hogy a legmagasabb szintű szakmai, tárgyi és lelki feltételeket biztosítsuk a diákok számára a sikeres tanulmányokhoz. Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetének számító Szeretetszolgálat biztos hátteret nyújt munkánkhoz, és közösen valljuk: „Az oktatás a jövő befektetése.”

Iskolánk 1970 óta szakemberek generációit bocsátotta a gazdaság szolgálatába, és örömmel állapítható meg, hogy a városban és vonzáskörzetében számos középvezető az iskolából került ki. Az iskolában folyó szakképzés egyik fő célja, hogy kiszolgálja a gazdaság igényeit, ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük eszközparkunkat az elméleti és gyakorlati képzés területén egyaránt. Külföldi kapcsolatainkat – a pályázatok nyújtotta lehetőségek szerint – bővítjük, lehetőséget teremtve tanulóinknak a szakmai tapasztalatcserére, a nyelvgyakorlásra, illetve más európai országok megismerésére.

Tantestületünk a szellem művelése mellett fontosnak tartja a test nevelését, erősítését, ezért tanulóink egészséges életmódra nevelésének fontos eleme a mozgás, a sportolás megszerettetése. Sportszakköröket működtetünk, és támogatjuk a versenyszerűen sportolókat.

A tehetséggondozáson kívül (iskolánk Akkreditált Kiváló Tehetségpont) nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra is. Oktatásunk a kor követelményének megfelelően kompetencia alapú, a gyakorlati tapasztalatokra helyezzük a hangsúlyt. Kollégáim felkészültségének köszönhetően tanulóink nagyon eredményesen szerepelnek a különböző szakmai-, tanulmányi és sportversenyeken.

Az Illéssy nem egyszerűen egy iskola a sok közül, hanem egy közel 400 fős közösség „otthona”. Aki azért jelentkezett hozzánk, hogy tudásban gazdagodjon, hogy a választott szakma alapjait elsajátítsa, remekül érzi magát a „suliban”, és büszke arra, hogy illéssys diák.

Kérem, böngéssze figyelemmel honlapunkat és tudjon meg többet iskolánkról! Kívánom, hogy legyen részese az Illéssy-iskola hangulatának, hiszen kétfajta tanuló létezik: az egyik az illéssys diák, a másik pedig szeretne az lenni…

Toldi Attila főigazgató