Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolánkról röviden

Városunkban a szakmai oktatás nagy múltra tekint vissza, a tanoncoktatás, később a szakmunkásképzés 1886-ban vette kezdetét. 
A szakmai oktatás jelenleg az 1970-71-ben átadott iskolaépületben folyik. Kezdetben a 625. Számú Ipari Szakmunkásképző Intézet nevet viselte,majd az 1995-ös profilváltást követően Illéssy Sándor Szakközépiskola és Szakiskola nevet vette fel.
Az intézmény fennállása óta fokozott figyelemmel kíséri a gazdasági és társadalmi változásokat,ezért a szakmatanulási kínálatát mindig a piaci igényeknek megfelelően alakítja.


(Az iskola megújult épülete. 2018 nyarától 2019 májusáig tartó munkálatok alatt közel 30 millió forintból kapott a főépület új nyílászárókat és részben hőszigeteléssel ellátott nemesvakolatot.)


A vas- és faipari tanműhelyekben a szakmai képzést korszerű gépek és jól felkészült gyakorlati oktatók segítik.

A gépi forgácsoló, a kőműves tanuló diákjaink különböző vállalkozóknál szereznek szakmai jártasságot.

 A jövő élelmiszer- és vegyi áru kereskedői a szakma csínját-bínját a legújabb követelményeknek megfelelő iskolai „kabinetben” és kereskedelmi kiszolgáló helyeken sajátíthatják el. A 2004-ben átadott, európai uniós szabványoknak megfelelően felszerelt tankonyha és tanebédlő várja a tanulni vágyó szakács és pincér fiatalokat.

 

A tanulás mellett számos rendezvény, kulturális és sportolási lehetőség színesíti iskolánk és diákjaink életét. Könyvtárunkban az olvasáson kívül tanulóink ingyenesen internetezhetnek. A fiatalok mozgásigényét naponta más-más sportszakkörök elégítik ki.