Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Illéssysek szakmai gyakorlatokon Mallorcán

Kaland és kihívás várt arra a 30 tanulóra, akik sikeres Erasmus+ pályázatunknak köszönhetően a mallorcai Alcúdiában és a Baleár-szigetek székhelyén, Palma de Mallorcán vettek részt kéthetes szakmai gyakorlaton július 17. és 31. között. Érthető izgalommal, várakozással készült mindenki az útra, hiszen a legtöbben nem ültek még repülőn.

A szálláshely egy üdülőparadicsomban (szállodakomplexumban) volt, ahol a szabadidő eltöltésére úszó- és élménymedencék, fittneszeszközök álltak rendelkezésünkre. A vendéglátás területén tanuló diákjaink a Baleár-tenger partján fekvő Alcúdiában és Palmában mesterszakácsok bemutatóin és aktív részvétellel igyekeztek megismerni és elsajátítani a mediterrán, azon belül is a spanyol konyha jellegzetes alapanyagait, ételeit, előkészítési és főzési specialitásokat. A kommunikáció nyelve elsősorban az angol volt, így a nyelvi kompetenciákban is erősödtek, magabiztosabbá váltak az ifjak.

A szabadnapokat élménygyűjtéssel töltöttük. A fehér homokos tengerpart, a meleg tenger önmagában is élmény volt, de a katamaránnal történő hajózás, az arról való vízbe ugrálás egy festői szépségű öbölben, az adrenalinlöketet adó „banánozás” bizonyára a felejthetetlen élmények polcra kerültek. A mallorcai városok piacai, a gótikus templomok szépsége, a palmai katedrális, a sólleri öbölben való fürdés bizonyára sokáig beszédtémát adhat 2023 nyaráról.

Ez a két hét egészen biztosan maradandó élmény lesz minden résztvevő számára; ahogy a kisújszállási Kiss Sándor tanulónk megfogalmazta: „Az Illéssyben mindig történik valami nagyszerű dolog a diákokkal. Köszönöm, hogy eljuthattam Mallorcára!”

A pályázatot írta: Tóth László és Toldi Attila, akik a kísérőtanári szerepet is betöltötték.

Diákjaink előtt ismét adott a lehetőség, ugyanis jövő nyáron Portugália a cél, de már minden ágazatunk legjobbjai számára. Útra fel, illéssysek!

 

Toldi Attila főigazgató

GALÉRIA