Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Illéssysek nyugat-európai szakmai gyakorlatokon Németországban

Sikeres Erasmus+ pályázatunknak köszönhetően 12 diák (9 gépi forgácsoló és 3 hegesztő tanuló) 2017. augusztus 13-26-ig kéthetes németországi szakmai gyakorlaton vett részt a Drezda melletti településen, Grossenhainban.
Az első héten hegesztési feladatokat végeztek, mely során a 3 hegesztő diáknak sikerült egy nemzetközileg is elismert hegesztővizsgát is letennie! A vizsga két részből állt: tesztfeladatot kellett megoldaniuk és vizsgamunkát kellett elkészíteniük. A második héten gépi forgácsoló tanműhelyben dolgoztak, itt egy kisteherautót kellett elkészíteniük. Ez a komplex feladat több műveletet igényelt: fúrás, menetfúrás, esztergálás, stancolás, kézi és gépi munkák. Tanulóink fegyelmezetten tevékenykedtek az ottani oktatók nagy megelégedésére, így örömmel fogadták őket két fémipari céglátogatáson is.
A hétvégi szabad program keretén belül Meissen és Drezda nevezetességeit tekintették meg. Láthatták, hogyan készül a híres meisseni porcelán, illetve megcsodálták a két város építészeti és kulturális nevezetességeit.
Tanulóinknak felismerték, mennyire fontos az idegen nyelv ismerete, s Oros Dániel tanulónk ekképp foglalta össze élményeit: „Nagyon örülök, hogy esélyt kaptam, és kijutottam Németországba. Minden nagyon jó volt, nem lehet semmire panaszunk. Az ottani oktatóink nagyon kedvesek és barátságosak voltak. A hétvégi programok jól megszervezettek, érdekesek voltak.”
A pályázatot írta: Szabó Károly igazgatóhelyettes, a diákokat váltásban kísérte: Törös Ágnes tanárnő, Borók Imre és Demeter István tanár urak, a megvalósulást a helyszínen ellenőrizte: Szabó Károly igazgatóhelyettes.
A jelenlegi diákjaink előtt ismét adott a lehetőség, ugyanis pályázatunk két évet ölel fel, tehát 2018-ban ismétlés következik! Útra fel, illéssysek!

GALÉRIA