Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Geometriai művészet több felvonásban

 

A Nemzeti Tehetségprogram keretében indult iskolánkban a Geom-Art pályázat, melynek nyitó foglalkozását vendégelőadónk, Szilágyiné Baranyi Judit földrajz–rajz szakos tanárnő tartotta, aki közel 30 éve oktat diákokat rajzból, illetve festészetből alapfokú művészeti iskolában. Több nyertes pályázaton keresztül terelgette a tanulókat. Számos tanítványa választott művészi vagy grafikus pályát. Könyveket illusztrált, kiállítást rendezett, dekorált, díszleteket tervezett. Pasztell, akvarell és grafit területén az egyszerű, tiszta vonalvezetés és letisztult formák alkalmazásával segíti diákjait az alkotásban.

A foglalkozás elején néhány mondattal bemutatta Vasarely művészetét, a rajzon megjelenő 3D technikát. Ezek után a fiatalok gyakorlatban is kipróbálták a különböző fogásokat.

Szintén a Geom-Art pályázat részeként 18 fiatal utazott Budapestre iskolánkból, hogy a Szent István Bazilika impozáns épületének megtekintése után egy szórakoztató 90 percet töltsön el a 3D Galériában. A képek között kalandozva több érdekes fotó készült arról, ahogy több emelet magasságban csimpaszkodnak a forgalmas úttest felett, vagy a vörös szőnyeges lépcső alján állják körül őket a fényképészek.

A kirándulás másik állomása az Illúziók Múzeuma volt, ahol többek között a tükrök trükkjeit mutatták be, illetve a közel – távol, kisebb – nagyobb érzet keltésének lehetőségeit. A leghangosabb sikert a forgó hengerben megtett séta aratta. Számos fotó tanúskodik a mozgalmas, jó hangulatú kirándulásról.

 

Bagdányné Szél Zsuzsanna tanárnő

GALÉRIA