Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Csodás szabadulások

Iskolánkban a 2023/2024. tanévben is – a korábbiakhoz hasonlóan – robotika élményműhely indult, amelynek vezetője Horváth Éva tanárnő, részvevője pedig a 10. A osztály volt.

A tudományos szakkörhöz kapcsolódott egy szakmai kirándulás, amely május 9-én valósult meg. Ezen a napon a szakkör tagjai Budapestre látogattak el, ahol az Időcsapda Szabadulószobát és a Csodák Palotáját keresték fel. Az első helyszínen 3 csapatban próbáltak kijutni a Börtöncsapdából, megjavítani a csernobili atomerőmű 4-es reaktorblokkjában történt meghibásodást, valamint feloldani Harry Potter világának mágiáját.

A csodás szabadulásokat a Csodák Palotája követte. A négyszintes kiállítótérben tanulóink interaktív módon ismerkedtek meg a természettudományos jelenségekkel. Gyermeki kíváncsisággal mentek végig a tükörlabirintuson, ültek be egy élethű holdjáróba, szemlélték meg a bolygók felszíneit, félve feküdtek rá a fakírágyra. Próbára tették kémiai tudásukat is a Richter Gedeon Laborban, ahol káposztalével és ecettel kísérleteztek. Tanulóink többsége a virtuális világban él, azonban ez a nap bebizonyította, hogy a világ tapasztalati megismerése élmény is lehet számukra.

A szakköri foglalkozások és a kirándulás a Tervezz! Építs! Kódolj! – Játszva tanulok! NTP-TEHETSEG-23-0232 azonosítójú pályázat keretében valósulhatott meg.

 

Perneki Adél – 10. A osztályfőnök

GALÉRIA