Üdvözöljük iskolánk weboldalán

SZKTV sikerek iskolánkban

A hagyományosan megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyen iskolánkból is indultak tanulók az országos megmérettetésekre. Műszaki munkaközösségünk minden évben indít jól felkészült és alkalmas tanulókat a versenyen: ebben a tanévben hegesztő (2 fő), asztalos (2 fő) és gépi forgácsoló (10 fő). Az írásbeli fordulók alapján reménykedve vártuk az elért eredményeket. Sajnos az asztalos és hegesztő tanulóink nem hozták a tőlük elvárható eredményeket, bár tisztességesen helyt álltak a megmérettetéseken. Gépi forgácsoló szakmában indított 10 tanuló közül 5 fő – Balla Richárd, Putnoki Tamás, Oros Dániel (mindhárman Ksz/12.) Lázár Richárd (11. C) –megszerezte az írásbeli vizsga alóli mentességet, amit 60 % feletti teljesítménnyel lehetett elérni.

Joggal kérdezhetik, hogy hol az ötödik? Magyari Attila (Ksz/12.) tanuló nemcsak a megyei írásbeli fordulót teljesíttette sikeresen, hanem továbbjutott a középdöntőbe, ami 2018. március 6-án volt Esztergomban. Jól sikerült vizsgamunkája után kiderült: bejutott az országos döntőbe. 2018. április 11-12-én – szintén Esztergomban – már csupán nyolc tanuló mérhette össze előzetesen megszerzett szakmai felkészültségét. Szóbeli vizsga és 10 órás gyakorlati vizsga következett. Mindkét részvizsga után sejtelmes mosoly ült az arcán.

Az eredményhirdetésre április 25-éig kellett várni, s Budapesten, a Szakma Sztár Fesztivál gáláján dobogóra állhatott Attila. Sikerének kovácsai voltak: Demeter István és Borók Imre tanár urak elmélet, a Borsodi Műhely Kft. részéről Ozsváth Sándor és Kacsó Sándor gyakorlati felkészítő.

Attila sok jutalma közül az egyik, hogy már csak arra kell várnia, hogy a vizsgabizottság aláírja és átnyújtsa a jeles bizonyítványát – vizsga nélkül. Az ország 3. legjobbjának lenni óriási teljesítmény, de a tanulói siker mögött ott van a képzőhely és az iskola színvonalas munkája is. Mindegyik jelest érdemel!

Demeter István munkaközösség-vezető és Toldi Attila igazgató

GALÉRIA