Üdvözöljük iskolánk weboldalán

VIP Flambè – A Flambírozás művészete

A Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola második alkalommal rendezte meg a VIP Flambè – a Flambírozás művészete elnevezésű meghívásos versenyét 2024. március 20-21-én.

A verseny kitűzött célja volt a flambírozás hagyományának felelevenítése mellett egy nívós, pincéreknek szóló országos megmérettetés. A szakmai versenyen 25 év alatti nappali tagozatos pincér-vendégtéri szakember szakképzésben, vendégtéri szaktechnikusi vagy vendéglátásszervező technikus szakirányban tanuló diákok vehettek részt. A verseny impozáns helyszínét, a csapatok szállását és ellátását a négycsillagos Donautica Étterem és Hotel biztosította Fadd-Domboriban.

Este díszvacsorán és szakmai előadáson vettünk részt, amelynek témája a szekszárdi borvidék borászainak bemutatása volt, továbbá az étel flambírozásához használt pálinkát (Brill Pálinkaház) és whiskeyt (Gemenc Whiskey) is megismerhettük.

Már a Flambírozó és Gasztronómiai Versenyre történő meghívást is rendkívül megtisztelőnek értékeltük, ugyanis a rendező iskola az országból mindössze öt iskolát hívott meg az eseményre. A háromfős csapatunk összeállítása: egy tanuló flambírozott (Sándor Tünde Kata), egy tanuló sommelier-ként bemutatta a bort, amit a flambírozott ételhez ajánl (Kalmár Zsolt), a harmadik tanuló virágokból és egyéb dekorációs elemekből húsvéti asztaldíszt készített (Kada Alexandra). A fellépés nyitányaként a tanulók röviden bemutatták városukat és iskolájukat.

Diákjaink nagyon szépen helyt álltak ezen a versenyen, ahol nagy szakmai tekintéllyel rendelkező zsűritagok – Pintér Katalin zsűrielnök, Asztalos István, Bobák József, Gerendai Károly, Jánosovics Miklós – értékelték munkájukat. A csapat az előkelő 3. helyen végzett és két különdíjat is elhoztak, a legszebb tálalásért Sándor Tünde Kata, a legszakszerűbb borbemutatásért Kalmár Zsolt kapott serleget és tárgyjutalmat.

Csapatunk felkészítő tanára, aki hetek óta edzette az ifjakat, és gyűjtötte a versenyanyagot, Hajdu-Ráfis Tamás tanár úr, akinek külön is gratulálunk!

Elismerésünket fejezzük ki a verseny szervezőinek és rendezőinek, külön köszönetet mondunk Bacher Erika igazgatónőnek és Szőke Anikó gyakorlatioktatás-vezetőnek.

 

Szatmári Anita gyakorlati oktató és Toldi Attila főigazgató

GALÉRIA