Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tóth László igazgatóhelyettes tanár úr rangos elismerése

Rangos elismeréseket vehettek át megyénk vendéglátóipari szakemberei a napokban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség idei tisztújító közgyűlésével egybekötött díjátadóján, Baktalórántházán. A négy megyei szakember egyike Tóth László cukrász, az Illéssy Sándor Baptista Középiskola igazgatóhelyettese volt, aki a Gasztronómiáért érdemérmet kapta.

„A rizs mestere” cukrászként több világ- és olimpiai éremmel is büszkélkedhet, köztük világbajnoki aranyéremmel. A legutóbbi két világversenyen artisztika kategóriában Kisújszállás nevezetességéből, a rizsből alkotott képekkel nyűgözte le a nemzetközi zsűrit.

„Sok elszántság, idő és türelem kell ehhez a szakmához, de megéri, hiszen csodálatos alkotásokat lehet létrehozni. 2008-ban indultam először versenyen, a szolnoki Pelikán Kupán, de az utóbbi időben inkább nemzetközi mezőnyben indulok. Tanítványaimat próbálom a saját példámon keresztül motiválni, ösztönzöm őket arra, hogy próbálják meg, bátran induljanak versenyeken, hiszen ezekből nagyon sokat tanulhatnak.” – nyilatkozta munkatársunk a megyei Új Néplapnak.

Iskolánk dolgozói közössége nevében szívből gratulálok e rangos elismeréshez, és további sikereket kívánok számára!

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA