Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szociális és egészségügyi vetélkedő általános iskolásoknak

Idén első alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett egészségügyi és szociális interaktív verseny. A célcsoport az általános iskolák 7-8. osztálya volt. Nagy örömünkre és még nagyobb meglepetésünkre szolgált a nagyszámú, versenyezni vágyó, érdeklődő diák, akik vállalták, hogy megmutatják felkészültségüket az egészségügyi és szociális területen szerzett jártasságukról. Számokban kifejezve: 6 település – Fegyvernek, Kétpó, Kisújszállás, Kunhegyes, Törökszentmiklós és Túrkeve – 7 általános iskolájának 13 csapatba szerveződött 52 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába.

Nem kisebb céllal készültünk a vetélkedő megszervezésére, mint hogy népszerűsítsünk egy olyan szakmát, amelynek a mai világban egyre nagyobb létjogosultsága van, legyen szó akár kisgyermekekről, fiatalokról, közép- vagy időskorúakról. Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel, ezért is lesz nagyon hosszú távon szükség a szakterületen dolgozókra. 

A versenyzőket és felkészítőiket Toldi Attila igazgató köszöntötte, majd bemutatta a zsűrit:

    Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat területi oktatási igazgatója, a zsűri elnöke,

    Szűcs Zsuzsanna, a kisújszállási Szociális Otthon és Alapszolgáltatási Központ igazgatónője,

    Mércse-Ágfalvi Judit, a kisújszállási Védőnői Szolgálat vezetője,

    Borók-Varró Veronika tanárnő, a verseny szakmai koordinátora.

A verseny kiváló hangulatban, összetartó, kollektív együttműködéssel valósult meg. 13 állomáson – 13 interaktív feladattal vártuk a tanulókat, akik felkészülten és lelkesen vetették bele magukat a versenyfeladatokba, melyekben volt egészségnevelés, háztartási ismeretek, elsősegélynyújtás, de még szlalompálya is, utóbbit kerekesszékkel kellett teljesíteni. A közel kétórás vetélkedő végén pedig mindenki örömmel fogyasztotta a jól megérdemelt gyümölcssalátát.

Úgy gondoljuk, hogy egy-egy ilyen versenyen keresztül célzottan is elérjük az általános iskolákat, lehetőséget ad megismerésünkre, kapcsolatok kiépítésére, remélve, hogy néhány hónap múlva ők lesznek a jövő illéssys diákjai.

Borók-Varró Veronika tanárnő és Toldi Attila igazgató

GALÉRIA