Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szép eredmények Karcagról

Kolbászízesítő versenyen vett részt az Illéssy-középiskola 2022. február 26-án Karcagon. A versenyen számos, rutinos csapat mellett különdíjat érdemlő kolbászt ízesítettek és töltöttek a fiatal vendéglátó technikus tanulóink. A kis csapat –, akik egyedüli iskolás versenyzők voltak – lelkesen, profikat is meghazudtoló módon dolgozott össze, megmutatva, hogy a jó hangulat, a tankonyhai felkészülés és a csapatmunka sikeressé teheti őket a gasztronómia eme ágában is. A szombati napsütéses, bár kissé szeles nap bebizonyította, hogy az iskola falain kívül is lehet tanulni.

A csapat tagjai: Gajdácsi Tímea, Kada Alexandra, Karkusz Noémi és Fehér Imre (9. A osztály). A csapat kapitánya az osztályfőnök, Hajdu-Ráfis Tamás tanár úr volt. Munkájukat Bottlik Imréné, Keserűné Ébner Tünde tanárnők és Szabó István tanár úr is lelkesen segítette.

A versenyt meglátogató és szigorú „belső zsűri” – Toldi Attila igazgató, Horváth Ferenc mesterszakács, dr. Kovács Tibor alpolgármester és Keserű Sándor tanár úr – a különdíjat meghaladó értékelést adott: a nap legfinomabb, legnagyobb ízélményt adó kolbászát az illéssys diákoknál ették. Ha ők mondják, akkor aranyérmet ért a munka!

 

Az egész napos program része volt a házi kelt tésztás sütemények versenyének eredményhirdetése is, melyre Mátyus Boglárka 10. A osztályos diákunk nevezett be. A kelt tésztából sütött kalácsba feltálalt „sámán papucsa” bronz minősítést és különdíjat kapott. Felkészítője Bottlik Imréné tanárnő volt. A legkülönlegesebb módon bemutatott finomság nagy közönségsikert aratott.

 

Az egyik legnehezebb feladat kisújszállásiként Karcagon versenyezni, de a nagyszerű teljesítményt mindenhol elismerik. A jó hangulatú és eredményes nap végén megint elmondhattuk: illéssysnek – akár iskolán kívül is – lenni jó!

Keserűné Ébner Tünde tanárnő

GALÉRIA