Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szakma Kiváló Tanuló Verseny (Szakma Sztár) 2024

A szakmai képzés legrangosabb megmérettetése a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, amely több évtizedes múltra tekint vissza. Iskolánkból minden évben szép számmal jelentkeznek végzős tanulók e neves versenyre, melynek egyik tétje a szakmai képesítést igazoló végzettség megszerzése. Az elért eredményt 5-ös bizonyítvánnyal és egyéb tárgyjutalommal ismerik el.

Ebben az évben iskolánkból 33 tanuló vett részt a januári vármegyei válogató versenyeken nyolc szakmában, és ez a vármegyei versenyzők számának közel 10%-a volt. Tanulóink közül 15 fő ért el 60% feletti eredményt – vendéglátásszervező (3 fő), hegesztő (2 fő), épület- és szerkezetlakatos (2 fő) és kereskedelmi értékesítő (8 fő) – szakmákban. Ők a szakmai vizsgáikon az interaktív vizsgarész alól kapnak felmentés és 5-ös részeredménnyel számít be a szakmai bizonyítványba.

Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy elért eredményük alapján hárman bejutottak az országos válogatóba, és ezzel közvetlen esélyt kaptak a szakmai vizsga teljesítésére. Az országos versenyre bejutók: Berczi Attila épület- és szerkezetlakatos, Kiss Csaba Levente és Ressinka József kereskedelmi értékesítő szakmákban.  Minden versenyzőnek gratulálunk az elért eredményeikhez, a továbbjutóknak pedig eredményes felkészülést kívánunk a verseny folytatásához.

A sikerek hátterében pedig ott vannak az iskola szakmai tanárai és a képzőhelyek elkötelezett oktatói is, ezért a felkészítők munkáját is tisztelettel megköszönjük.

 

Lévai János igazgatóhelyettes és Toldi Attila főigazgató