Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Simon Éva tanulónk újabb zenei sikerei

Simon Éva 10. osztályos technikumi tanulónk újabb megmérettetésen vett részt 2020 szeptemberében Berettyóújfaluban. A II. Diószegi Nemzetközi Népzenei Versenyen ének és klarinét kategóriákban indult, arany minősítést és kiemelt arany minősítést ért el.

A zsűri elnöke, Nauner-Agárdi Éva a következőképpen értékelte:

„Rengeteg dallam van a fejedben, kezedben. Örülök, hogy mindig új anyaggal nevezel, nem ugyanazt, a jól begyakorolt, összeállítást tárod a közönség elé. Ez a csokrod is igényesen lett összeválogatva, a hangodnak, hangterjedelmednek megfelelően. Az is értékessé teszi ezt a produkciót, hogy kevésbé „használt” tájegységet, Székelyudvarhelyt, választottál; sokan énekelnek székelyföldi, gyimesi dallamokat, de e nagyváros anyagát ritkán.

  • Ø Rég megmondta kisangyalom… – Nemcsak elénekelsz egy dalt, hanem atmoszférát, és hangulatot teremtesz magad körül. Stílusos, szép, dallamba illeszkedő díszítéseket alkalmazol.
  • Ø Ne sírj, rózsám… – nagyon jól tudod beosztani a levegőt. Hát, igen, ez egy klarinétostól el is várható.
  • Ø Sárgadinnye… – az utolsó versszak ritmusvariációja nagyon felfrissíti a dalt.
  • Ø Alig várom… – Örülök, hogy arra is figyeltél, hogy megfelelő viseletet ölts magadra erre az előadásra. Gratulálok!”

 

Az Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Akkreditált Kiemelt Tehetségpontként önerőből és sikeres pályázatok beadásával támogatja az ifjú tehetséget, aki előtt szép pályaív állhat a zenei pályán. Bátorítva segítjük, szeretjük, és örülünk minden újabb fellépéséhez, sikerének. Ismét gratulálunk, Évike!

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA