Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Online gasztronómia verseny

 „A verseny igazi vesztese nem az, akit legyőztek, hanem az, aki ki sem jutott a pályára.”

Mérő László

 

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Szent István Egyetem a magyar gasztronómia népszerűsítésére – hagyományteremtő szándékkal – vetélkedőt hirdetett. Az Illéssy-iskola elfogadta a felhívást, és két 4 fős csapattal képviseltettük magunkat a kétfordulós versenyen. A 10. A osztályos technikumi tanulók lelkesen vettek részt a munkában.

Az első fordulóban a pincér feladatrész keretén belül 4 oldalas menükártyát kellett készíteni, amihez társult a szakácsok feladatrésze: a menükártyán szereplő ételek technológia műveletét írták le.

A második fordulóban az első fordulóban leírtakat kellett megfilmesíteni, a pincéreknek a terítés menetét, a szakácsoknak pedig szóban kellett ismertetni az ételek elkészítését.

Ezen az országos vetélkedőn iskolánk tanulói egy különdíjat is érő 5. helyet (Horváth Virág, Simon Éva, Táborosi Emese és Van Gorp Kato), és – minimális különbséggel – a hatodik helyet sikerült elérni (Kocsi Csenge Panka, Oláh Melánia, Széll Kata és Vidák Éva Judit). A videókészítést osztálytársuk, Magyarosi Miruna vállalta magára. Minden tanuló tárgyjutalomban részesült.

Gratulálunk a csapatoknak, szép munka volt!

 

Tóth László osztályfőnök

GALÉRIA