Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Legyél Te is életmentő!

A Magyar Vöröskereszt idén rendezte meg az 50. felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A program idén is a szervezet Hősképző kampányának kiemelt eseménye, „Legyél Te is életmentő!” mottóval.

A területi verseny május 2-án került megrendezésre Karcagon a Szentannai Sámuel Református Gimnáziumban gyermek -, ifjúsági - és a felnőtt kategóriákban. Iskolánk két csapattal képviselte magát, és a rossz idő ellenére egy kellemes hangulatú versenyen az ifjúsági kategóriában elhoztuk az első és második helyezést is. Vegyes csaptunk, melynek tagjai a 10. A-ból Kanalas Vivien és Kozák Péter, az 1/13. Ksz. osztályból pedig Borók Barbara, Kőszegi Renáta, Fábián Adél és Csapó Viktória aranyérmesek, míg az 1/13. Ksz. osztály tanulóinak másik csapata – Ádám Bianka, Bencze Nikolett, Fodor Eszter, Varga Bianka és Varga Mónika– ezüstérmesek lettek.

A továbbjutó csapattal indulhattunk a megyei versenyen, némi személyi átszerveződést követően. A megyei forduló május 26-án zajlott Szajolban. A versenypálya 4 gyakorlati, 4 pihenő, 1 szakmai elméleti és 1 vöröskeresztes elméleti állomásból állt. A verseny ideje alatt bárki megtekinthette azokat a helyszíneket, ahol képzett imitátorok által eljátszott valósághű sérüléseket kellett ellátniuk a versenyzőknek. Az elvégzett szakmai munkát az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték.

Csapatunk itt is derekasan helyt állt, lelkesen, körültekintően és szakavatottan oldották meg a feladatokat, melynek eredménye a még mindig jól hangzó III. helyezés lett. Gratulálunk a Görcsoldók csapat tagjainak, név szerint: Ádám Bianka, Borók Barbara, Fábián Adél, Kőszegi Renáta és Varga Bianka.

 

Borók-Varró Veronika felkészítő tanár

GALÉRIA