Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

A 2016-ban hagyományteremtő szándékkal elindított, általános iskolásoknak szóló idegen nyelvi versmondó versenyünket hetedik alkalommal rendeztük meg 2024. február 20-án. 6 település – Berekfürdő, Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Törökszentmiklós és Túrkeve – 10 általános iskolájának 78 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába.

Az ifjak egy nagyon szép, de összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadókészségüket is megvillantották, hiszen a költészet nyelvén szólaltak meg.

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fontosnak érezzük a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért iskolánkban több tehetségműhelyt működtetünk, illetve versenyeket szervezünk. A minőségi nyelvoktatásra történő törekvésünk kiemelt feladataink egyike, ennek kifejeződése, hogy a Pécsi Tudományegyetem ECL vizsgaközpontjának vizsgahelyeként folyamatosan jönnek a fiatalok írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát tenni.

Köszönöm az általános iskolai kollégák idegen nyelvi területen kifejtett tehetséggondozó és ezen versenyre felkészítő munkáját. Most tényleg nem a cél, hanem az út volt a fontos, mert a gyerekek okosabbak, bátrabbak lettek, mint a verseny előtt. Hálás szívvel köszönöm a 24 felkészítő tanár munkáját!

Minden versenyző iskolánk ajándékával és emléklapjával távozhatott, de 34 versmondó a képzeletbeli dobogós helyezése miatt könyvjutalommal is gazdagíthatta otthoni gyűjteményét.

 

Versenyünk kísérőprogramja volt egy minikiállítás, ahol megtekinthetik a stuttgarti Gasztronómiai Olimpia két alkotását: Tóth László igazgatóhelyettes tanár úr ezüstérmes rizsképét, és bronzérmes, sztereó nézetű fűszerfestményét. A zsűri értékelésére várva vendégül láttuk az általános iskolásokat és kísérőiket. Vendéglátós kollégáink és diákjaink különleges finomságait látva a legtöbben először fényképeztek, mert valóban szemet gyönyörködtető volt, ami az asztalra került (külön tapsot érdemeltek a végén).

 

A zsűri tagjai voltak:

Német nyelvből: Fodorné Soós Éva, Horváth Éva és Kovács-Nagy Nóra tanárnők.

Angol (alsó tagozat): Galambos Orsolya, Kiss Szilvia és Kovács Krisztina tanárnők.

Angol (5. és 6. évfolyam): Keserűné Ébner Tünde, Nagy Alexandra és Varga Anikó tanárnők.

Angol (7. és 8. évfolyam): Posztós István tanár úr, Perneki Adél és Borók-Varró Veronika tanárnők.

 

Köszönöm az illéssys dolgozói közösség kiváló szervező és rendező munkáját is!

Toldi Attila főigazgató

Az eseményről készült fotóalbum megtalálható facebook oldalunkon.

GALÉRIA