Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

A 2016-ban hagyományteremtő szándékkal elindított, általános iskolásoknak szóló idegen nyelvi versmondó versenyünket hatodik alkalommal rendeztük meg 2023. február 16-án. 7 település – Fegyvernek, Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Szolnok, Törökszentmiklós és Túrkeve – 10 általános iskolájának 66 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába. Örömömre szolgál, hogy bővült a verseny actio radiusa, azaz hatósugara; első ízben szolnoki általános iskolából is érkeztek versenyzők.

Az ifjak egy nagyon szép, de összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadókészségüket is megvillantották, hiszen a költészet nyelvén szólaltak meg.

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fontosnak érezzük a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért iskolánkban több tehetségműhelyt működtetünk, illetve versenyeket szervezünk. A minőségi nyelvoktatásra történő törekvésünk kiemelt feladataink egyike, ennek kifejeződése, hogy a Pécsi Tudományegyetem ECL vizsgaközpontjának vizsgahelyeként folyamatosan jönnek a fiatalok angolból vagy németből írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát tenni.

Köszönöm az általános iskolai kollégák idegen nyelvi területen kifejtett tehetséggondozó és ezen versenyre felkészítő munkáját. Most tényleg nem a cél, hanem az út volt a fontos, mert a gyerekek okosabbak, bátrabbak lettek, mint a verseny előtt. Hálás szívvel köszönöm a 24 felkészítő tanár munkáját!

Minden versenyző iskolánk ajándékával és emléklapjával távozhatott, de 28 versmondó a képzeletbeli dobogós helyezése miatt könyvjutalommal is gazdagíthatta otthoni gyűjteményét.

 

A zsűri tagjai voltak:

Német nyelvből: Fodorné Soós Éva, Horváth Éva és Törös Ágnes tanárnők.

Angol (alsó tagozat): Galambos Orsolya, Kovács Krisztina és Nagy Alexandra tanárnők.

Angol (5. és 6. évfolyam): Hidvéginé Kuliga Gyöngyi, Keserűné Ébner Tünde és Varga Anikó tanárnők.

Angol (7. és 8. évfolyam): Posztós István tanár úr, Perneki Adél és Borók-Varró Veronika tanárnők.

 

Köszönöm az illéssys dolgozói közösség kiváló szervező és rendező munkáját is!

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA