Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

Nagy öröm volt a számomra, hogy ebben a még mindig bonyolult járványügyi helyzetben meg tudtuk rendezni e közkedvelt vetélkedőnket, ahol az általános iskolás fiatalok megmutathatták felkészültségüket az angol vagy német nyelvben szerzett jártasságukról. A 2016 decemberében megszervezett Amerika-napon vállalkoztunk először arra a feladatra, hogy összehozzuk a környék bátor általános iskolásait angol nyelvű szavalásra. 2018-tól a német nyelvvel kétnyelvűvé vált a verseny, és az általános iskolák valamennyi évfolyamáról várjuk a diákokat. A tavalyi év a pandémiás helyzet miatt „lyukas év” lett, ezért is nagy öröm a visszatérés.

2022. február 10-én 5 település – Fegyvernek, Kisújszállás, Kunhegyes, Törökszentmiklós és Túrkeve – 7 általános iskolájának 34 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába. Az ifjak egy nagyon szép, összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadókészségüket is megvillantották, hiszen a költészet nyelvén szólaltak meg.

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fontosnak érezzük a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért iskolánkban több tehetségműhelyt működtetünk, illetve versenyeket szervezünk. A minőségi nyelvoktatásra történő törekvésünk kiemelt feladataink egyike, ennek kifejeződése, hogy a Pécsi Tudományegyetem ECL vizsgaközpontjának vizsgahelyeként folyamatosan jönnek a fiatalok angolból vagy németből írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát tenni.

Köszönöm az általános iskolai kollégák idegen nyelvi területen kifejtett tehetséggondozó és ezen versenyre felkészítő munkáját. Most tényleg nem a cél, hanem az út volt a fontos, mert a gyerekek okosabbak, bátrabbak lettek, mint a verseny előtt. Hálás szívvel köszönöm a 21 felkészítő tanár munkáját!

A zsűri tagjai voltak:

Német nyelvből: Perneki Adél, Tóth Ferencné és Törös Ágnes tanárnők.

Angol (alsó tagozat): Keserűné Ébner Tünde, Piller Adrien és Varga Anikó tanárnők.

Angol (felső tagozat): Duli Annamária, Kovács Krisztina tanárnők és Posztós István tanár úr.

 

Köszönöm az illéssys dolgozói közösség kiváló szervező és rendező munkáját is!

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA