Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Idegen nyelvi versmondó verseny az Illéssyben

Nagy öröm volt a számomra, hogy 2020. február 11-én sokan összegyűltünk a Nagykun Baptista Oktatási KözpontIlléssy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézményében, hogy az általános iskolás fiatalok megmutassák felkészültségüket az angol vagy német nyelvben szerzett jártasságukról. Az általános iskolás fiatalok egy nagyon szép, összetett feladatra vállalkoztak, ugyanis a nyelvtudás mellett az előadókészségüket is megvillantották, hiszen a művészet, ezen belül a költészet nyelvén szólaltak meg.

Az általános iskolásokat, az ott tanító kollégákat megszólító tehetséggondozó versenyünk nevezési létszámában a stabilitás jeleit látom. Számokban kifejezve: 6 település (Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Nagyhalász, Törökszentmiklós és Túrkeve) 8 általános iskolájának 83 diákja érkezett az Illéssy Középiskolába.

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként kiemelten fontosnak érezzük a tehetségek felismerését, tehetségterületük erősítését, ezért több tehetségműhelyt is működtetünk. A minőségi nyelvoktatásra történő törekvésünk kiemelt feladataink egyike, s ennek kifejeződése, hogy a Pécsi Tudományegyetem ECL vizsgaközpontjának vizsgahelyévé váltunk, s február elején megtörténtek az első írásbeli és szóbeli nyelvvizsgák iskolánkban. Bízom abban, hogy széles körben elterjed ennek a lehetősége a környéken, ugyanis évente 5 vizsgaalkalomra lehet jelentkezni.

Köszönöm az általános iskolai kollégák idegen nyelvi területen kifejtett tehetséggondozó és ezen versenyre felkészítő munkáját. Most tényleg nem a cél, hanem az út volt a fontos, mert a gyerekek okosabbak, bátrabbak lettek, mint a verseny előtt. Hálás szívvel köszönöm a 22 felkészítő tanár munkáját!

A zsűri tagjai voltak:

Német nyelvből: Perneki Adél, Tóth Ferencné és Törös Ágnes tanárnők.

Angol (2-5. osztály) zsűrije: Szász Veronika, Varga Anikó, Keserűné Ébner Tünde és Piller Adrien tanárnők.

Angol (6-8. osztály) zsűrije: Duli Annamária, Csordás-Tán Eszter tanárnők, Cristin Long nyelvi lektor Texasból és Posztós István tanár úr.

 

Versenyünket támogatta az ELT Hungary Kft. könyvek felajánlásával, és köszönöm az illéssys dolgozói közösség szervező és rendező munkáját is.

Toldi Attila igazgató

További képek az iskola facebook oldalán.

GALÉRIA