Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Baptista Középiskolások Országos Bibliaismereti Versenye

2024. február 16-án került megrendezésre a Baptista Középiskolások Országos Bibliaismereti Versenye, melyen a Nagykun Baptista Oktatási Központ két tagintézményéből egy-egy csapattal képviseltettük magunkat. A versenynek a Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium (Pécs) adott otthont.

A feladatok összeállítói az intézmény jellegéhez igazodva igyekeztek arra, hogy sport, a mozgás megjelenjen a versenyszámokban. A megmérettetés délelőttjén így többségében sport és ügyességi feladatok vártak a csapatokra, melyek valamilyen módon kötve voltak a bibliai eseményekhez is. A verseny témaköre egyébként Izráel első három királyához (Saul, Dávid, Salamon), azaz az egységes királyság időszakához kapcsolódott. Délután a csapatok a tornateremből átvonultak a tantermekbe és megkezdődött az elméleti feladatok megoldása, mely egy órát vett igénybe. Intézményünk csapatai dobogós helyet nem értek el, de tisztes helytállással szerepeltek a megmérettetésen.

Az Illéssy Tagintézményből: Lukács Titanilla Jázmin, Madarász Emese, Nagy Erika Julianna, Vas János Dominik 10. A osztályos tanulók alkották a csapatot, míg a Kossuth Tagintézményből Lénárt Gabriella 10. G, Kovács Vince Zétény 11. G, Németh Ákos 11. G és Szabó Míra 12. G osztályos tanulók képviselték intézményünket.

 

Bögös Jenő hitéleti-nevelési igazgatóhelyettes