Üdvözöljük iskolánk weboldalán

51. területi elsősegélynyújtó-verseny Karcagon

Idén 2023. április 13-án rendezte meg a Magyar Vöröskereszt felmenőrendszerű országos elsősegélynyújtó versenyének területi fordulóját Karcagon, melynek idén is a Szentannai Sámuel Református Gimnázium adott otthont. 6 csapat nevezett a versenyre. Iskolánkat három csapat képviselte: két középiskolai és egy felnőtt csapattal neveztünk. A csapatok felkészítője: Borók-Varró Veronika tanárnő.

Összetett, soksérültes baleseti helyszíneken kellett az alapfokú elsősegélynyújtásnak megfelelő ellátást nyújtaniuk a csapatoknak. Megméretésre, gyakorlásra és tanulásra adott alkalmat a program, hiszen az egyes kárhelyeken a zsűri a fiatalok teljesítményét értékelve a helyes eljárásokat is ismertette.

Összesen 4 kárhely, 3 katasztrófavédelmi és 1 elméleti állomás várta a csapatokat; életszerű helyzetekben kötöztek a fiatalok artériás, vénás vérzést, kezeltek áramütést szenvedettet, gerincsérültet, elláttak félrenyelést, infarktusos beteget.

Középiskolai csapatunk a III. és IV. helyen végzett, míg felnőttjeink az I. helyet megszerezve képviselik iskolánkat az április 26-ai megyei versenyen. Gratulálunk diákjainknak!

Őrangyalok: Borsos Glória, Balogh Nikoletta, Daru Ramóna Jázmin, Nagy Luca Flóra, Kompanek Fruzsina, Mozsár Mihály (10. B) – IV. helyezés

Életrevalók: Máté Viktória Noémi, Herczegh Krisztina, Polgár Ditta, Szilágyi Vivien, Balogh Vanda, Koczka Beáta (10. B) – III. helyezés

Detox team: Varga Bianka, Borók Barbara, Kőszegi Renáta, Bencze Nikolett, Ádám Bianka (2/14. Ksz.) – I. helyezés

 

Borók-Varró Veronika tanárnő

GALÉRIA