Üdvözöljük iskolánk weboldalán

3. helyezés a „Ments meg!” – rendészeti és katasztrófavédelmi versenyen

A pécsi Széchenyi István Baptista Gimnázium és Technikum immár harmadik alkalommal rendezte meg a „Ments meg!” – országos középiskolás rendészeti és katasztrófavédelmi csapatversenyt.

„A Baptista Szeretetszolgálat humanitárius tevékenysége világszerte elismert, mindenhol jelen vannak a világban, így ez a verseny remek alkalom, hogy közvetítsük tanulóink felé, hogy segíteni jó dolog és szükséges. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal társszervezésben megvalósított versenynek köszönhetően a diákok nem csak a tankönyvekből, hanem játékos formában, életszerű helyzetekben tapasztalhatják meg, milyen segíteni a bajbajutottakon. Olyan feladatokat állítottunk össze, amelyek az élménypedagógia eszközeivel játékos formában megtanítják a tanulókat a különböző veszélyhelyzetek felismerésére és kezelésére” – mondta Pokolné Czékus Zsuzsanna, a rendező iskola tanárnője.

2024. május 27-én 6 fős csapatunk – Máté Viktória, Szilágyi Vivien, Budai Balázs, Forgó Levente, Horváth Lajos, Milák Zoltán – bizonyította tudását, rátermettségét és ügyességét katasztrófavédelmi, honvédelmi, rendvédelmi és egészségügyi területeken egyaránt. A nem rendészeti ágazatban tanulók kategóriájában a harmadik helyre sikerült megérkezniük, amelyhez gratulálok, mint ahogy a csapatot felkészítő és elkísérő Borók Imre tanár úrnak is.

 

Toldi Attila főigazgató

GALÉRIA