A tavaszi szünet első napja nem mindenkinek kezdődött pihenéssel. 2016. március 24-én iskolánkat újból megtisztelte Patkó Károly világbajnoki ezüstérmes mesterszakács, az Illéssy Gasztro Kupa állandó zöldségszobrásza. Ezen a tavaszi napon ismét ízelítőt adott tudásából és a munkásságáról. A gyakorlati bemutató során a diákok megismerkedtek a különböző faragási technikákkal, az eszközök helyes használatával. A mestert a tanulók nagy lelkesedéssel fogadták, aki közvetlenségével és barátságos stílusával elnyerte a fiatalok bizalmát. A nap végén egyöntetűen megállapítottuk, hogy ez nehezebb feladat volt számukra, mint a három héttel korábban készített cukorgobelin és cukorhímzés, amelyet Erdős Hanna mutatott be. Talán azért volt ez nehezebb, mert ebben az esetben a térlátásra is szükség volt. A tanulók megígérték, hogy a legközelebbi találkozásig gyakorolnak és megmutatják tudásukat. Ez a találkozó 2016. december 3-án az V. Illéssy Gasztro Kupa –országos ételművészeti versenyesen – valósulhat meg
A programot lehetővé tette az NTP-SZTG-15-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „Tehetségfejlesztés és ismeretgazdagítás a gasztronómia tárgykörében” tehetségprogram.
Tóth László szakoktató