A„Tehetségfejlesztés és ismeretgazdagítás a gasztronómia tárgykörében”,NTP-SZTG-15-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett tehetségprogram keretében 2016. május 12-13-án lehetőségünk volt Budapestre látogatni és részt venni a hazai gasztronómia egy jeles eseményén a „Gourmet fesztivál 2016.” elnevezésű rendezvényen.
A program során megismerkedtünk új trendekkel, ízelítőt kaptunk a szó legszorosabb értelmében a fesztiválon fellelhető ínyencségekből, ami főként a halakból és vadakból állt – igazodva az idei rendezvény jelmondatához, hogy „főszerepben a hal és a vad”. A finom ételek után mértékkel borkóstolásra is volt lehetőség (a 18. életévüket betöltött diákoknak).
A diákok részéről nagy volt az öröm akkor is, amikor egy-egy hírességgel találkoztak, pl. Pierrel a konyhafőnökből, Hamvas Zoltánnal, Bíró Lajossal.
A két eseménydús nap fáradalmait a tanulók a hosszú hétvégén pihenték ki. Köszönet a segítségért Hajdu-Ráfis Tamás tanár úrnak!
Tóth László szakoktató