Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Foci, foci, foci

A Mezőtúri Református Kollégium sportcsarnoka adott helyet a VI. korcsoportos Futsal Diákolimpia megyei elődöntőjének. 2021. november 3-án 5 csapat körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását; a tét pedig a megyei döntőbe jutás volt. Mivel minden csapat minden csapattal játszott, így 10 mérkőzés volt a nap folyamán. Látványos, jó színvonalú, olykor gólzáporos meccseket játszottak a fiúk. A továbbjutást jelentő 1-2. helyet a mezőtúri Refi Gimi és az újszászi Rózsa Imre Technikum focistái vívták ki. Iskolánk csapata a körbeveréseknek köszönhetően, a gólkülönbségeket figyelembe véve 3. lett.

 

2021. november 11-én Karcagon rendezte a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület a 6. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok labdarúgó tornáját. 7 középiskolai csapat küzdött az elsőségért. A csoportokon belül körmérkőzésekkel döntötték el a sorrendet, majd jött az egyenes kieséses szakasz, ahol a karcagi Refi Gimi csapatával 0:0-t játszottunk. De el kellett dönteni a továbbjutást, így jöttek a büntetők, melyet 4:3-ra nyertünk. Továbbjutottunk az elődöntőbe. A sors fintora, hogy azzal a karcagi „varrós” csapattal kerültünk össze, akikkel a nap legelső mérkőzését vívtuk és 1:0-ra alulmaradtunk. Úgy gondoltuk, most jön a visszavágó! Ennek szellemében léptek a fiaink a pályára, és már az első percekben berúgtuk a vezető gólt, de még több mint 10 perc volt a játékidőből. Sajnos, nem sikerült tartani az eredményt és kaptunk egy gólt, majd még egyet. Így az utolsó mérkőzést a bronzéremért a túrkevei Ványai csapatával játszottuk, melyet 4:0-ra megnyertünk. Ismét harmadik helyezettek lettünk.

 

A csapatok tagjai: Bató Adrián, Horváth György, Kis Levente Jenő, Koszta Béla, Lólé Richárd, Penti József Nikolász, Sebők Miklós, Szabó János, Szekeres Máté, Szél Sándor, Szőke Roland, Szűcs János.

Gratulálunk az eredményhez!

Keserű Sándor testnevelő tanár

GALÉRIA