Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Megújult tanműhelyek

Szakmai képzésünk egyik alappillére a szakmai gyakorlati képzés. A szakképzési törvény rendelkezése alapján 9. évfolyamon a szakmai alapképzést iskolai tanműhelyekben kell megvalósítani (vagy kizárólag gyakorlati képzés céljait szolgáló képzőhelyi tanműhelyekben).

A gyakorlati képzés feltételeinek javítása érdekében a fa- és fémipari tanműhelyeinket az eddig bérelt épületekből az iskola Vásár utcai telephelyére – közismert nevén – a „Rézibe” telepítettük át. Itt egy fémipari gépműhely, kézi műhely és faipari gépműhely kapott helyet, mely minden tekintetben megfelel a szakmák alapozó oktatására.

Az átalakítással egy időben az emeleti részben teljes felújításra került a vizesblokk és a nagyterem. A felújítottuk a nagyterem elhasználódott parketta padozatát, kicseréltettük a tetőablakokat, és kialakítottunk egy öltözőt, ahol a tanműhelyi gyakorlaton lévő tanulók kulturált körülmények között tudnak tisztálkodni, átöltözni, és biztonságosan tárolni ruháikat.

A tanműhelyek és az elméleti képzés tantermeinek közelsége tovább segíti az élményszerű szemléltető szakmai oktatás alkalmazását, amely nélkülözhetetlen a munkaerőpiac igényeinek megfelelő szakemberek képzésében.

Lévai János igazgatóhelyettes 

GALÉRIA