Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egy karácsonyi epizód üzenete

A karácsonyi történetben mindenki számára ismert Mária személye, aki a megszületett Megváltó édesanyja. Az elmúlt napokban az ő bátor hitlépése foglalkoztatott, melyet röviden szeretnék megosztani Önökkel is, hogy a karácsonyra készülődésünkben segítse az elmélyülést.

Mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy születhetett gyermeke egy szűz lánynak? Maga Mária sem értette ezt a dolgot, ezt kérdezte: „Hogyan lehetséges ez, mivel én férfit nem ismerek?” (Lukács 1,34) Józseffel való jegyessége idején komolyan vették a 7. parancsolatot, ezért a testi együttléttel vártak a házasságkötésig. Ilyen értelemben használta Mária a „férfit nem ismerek” kifejezést, vagyis nem volt testi együttléte egy férfival sem. Eleinte csak Mária tudta, hogy áldott állapotban van, de idővel egyre jobban láthatóvá vált, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Így leendő férje, József, és a környezetében élő emberek is azt feltételezhették, hogy Mária hűtlen volt Józsefhez, paráznaságot követett el. A kor törvénye szerint a paráznaságot nagyon súlyosan büntették. Éppen ezért, amikor Mária kijelentette az angyalnak, hogy „történjék velem a te beszéded szerint” (Lukács 1,38), nagyon bátor lépésre szánta el magát. Készségesen elfogadta a születendő gyermek kihordását, mellyel az életét is kockáztatta.

Ezen az ünnepen késztessen bennünket ez a karácsonyi epizód arra, hogy Máriához hasonlóan mi is bátran vállaljuk az Isten útját. Ne féljünk az engedelmességgel járó nehézségektől, hanem mi is bízzuk magunkat megtartó Istenünk kezére!

A fenti gondolatokkal kívánok minden munkatársnak, diáknak, szülőnek áldott, békés karácsonyt és boldog új évet!

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe a baptista intézmények által összeállított karácsonyi kiadványt! Legyen minden olvasó számára áldássá!

Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettes

 

Az év utolsó tanítási napján – szokásunk szerint – ismét összegyűltünk a tornateremben a karácsonyi készülődés jegyében. Először a városi néptáncos leánykák a bölcsőcskézés dramatikus játékkal kedveskedtek diákjainknak. Angyalnak öltözve, fehér ruhában egy bölcsőt hoztak magukkal, amelyikben egy játékbaba feküdt babaágyneműben, és amelynek a ringatása mellett adták elő a szokáshoz kapcsolódó dalokat. Majd Madarász Emese (9. B) és Keserűné Ébner Tünde tanárnő versmondó kettőse adta elő sokunk kedvenc ünnepi versét (Ady Endre: Karácsonyi rege). Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettes bibliai üzenetekkel készítette fel a lelkeket a karácsonyi ünnepkörre. Toldi Attila főigazgató röviden értékelte a tanév első négy hónapját, megköszönte azt a nyugodtságot és fegyelmet, amely jellemezte a tanév eddigi részét, majd a versenyző diákoknak gratulált az elért eredményeikhez, akik egy közös csoportképre is összeálltak az iskola karácsonyfájánál.

Az elmúlt napokban gazdára talált az az 50 cipősdoboznyi ajándék is, amelyet iskolánk diákjai és dolgozói gyűjtöttek és állítottak össze.

 

Toldi Attila főigazgató

 

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK