Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Áldás, hogy ismertük Őt - Szenczy Sándor emlékére -

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója és emeritus elnöke – hosszú és méltósággal viselt betegségét követően – 2022. május 21-én „hajnalban még egyszer kilépett a csónakból, és elindult, hogy a Mennyei Atyához költözzön. Az Atya pedig kitárt karokkal és szeretettel fogadta őt.”

Dr. Szilágyi Béla elnök úr gondolatait tolmácsolom búcsúzásként: „Mindannyian sokat kaptunk Sándortól. Megtapasztaltuk szeretetét, odafigyelését, hogy mindig volt egy ölelése, kedves szava hozzánk, volt ideje meghallgatni, imádkozni értünk. Sokkal több volt, mint egy szervezeti vezető. A mennyeit, az Istentől kapottat hozta le hozzánk, a holnap áldásait és álmait hozta el nekünk a mába. Örömeit, győzelmeit megosztotta velünk, de hibáit sem takargatta, és kész volt bocsánatot kérni.

Megtanított arra is, hogy „elveszíthetjük mindenünket: pénzünket, munkánkat, egzisztenciánkat, egészségünket, szeretteinket, de igazán nagy bajban mégis akkor vagyunk, ha a hitünket veszítjük el.”

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végül eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését” – írja Pál apostol.

Adjunk hálát azért, amit az Isten tett rajta keresztül velünk és sokszázezer emberrel, sőt milliókkal. Mert kegyelem minden.”

Szenczy Sándor elnök úr többször járt iskolánkban, olykor egyedül, olykor vendégeket hozva, akikkel együtt saját példán keresztül mutatták be Istenre találásukat, megtérésüket. Néhány, iskolánkban készült fényképpel idézzük fel alakját. Áldás, hogy ismertük Őt!

 

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA