Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Nyílt napot tartottunk

November 8-án iskolánk megtartotta éves rendes bemutatkozó nyílt napját a leendő középiskolások és szüleik számára. Lehetőséget biztosítottunk a személyes ismerkedésre iskolánk nevelőtestületével, képzési struktúránkkal és oktatott szakmáinkkal.

A rendezvényre kb. 100 fő 8. osztályos tanuló látogatott el hozzánk. A tanulók csoportokba rendeződve, kísérőtanárok segítségével, forgószínpad-szerűen járták be a különböző helyszíneket. Bepillantást nyertek a turizmus-vendéglátás ágazat szakmáiba, kipróbálták magukat felszolgálás közben, palacsintát sütöttek és mézeskalácsot díszítettek. A gépészet ágazat standjánál hegesztőszimulátoron tesztelték precizitásukat, de igazi hegesztővel is hegeszthettek, és fémsípot készítettek. A kereskedelem ágazat helyszínénél különböző gépeket próbáltak ki, de megtanulhattak néhány ajándékcsomagolási technikát is. A szociális ágazat bemutatkozásának keretében elsajátították az újraélesztés módszertanát, tesztelhették ismereteiket a dohányzás káros mellékhatásaival kapcsolatban. Mindezeken túl részesei lettek különböző kémiai kísérleteknek, továbbá megismerkedtek a kóstolóval egybekötött csokoládétörténelemmel is.

Az érdeklődők meghallgatták iskolánk pályázati tevékenységeiről szóló beszámolót is, és élőben ismerkedtek meg a 3D nyomtatással is. A délelőtt megörökítéseként fotózkodhattak a telepített on-line fotómasina segítségével.

Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk a jó döntés meghozatalában, az eddig még bizonytalan pályaválasztóknak!

Toldi Attila igazgató

GALÉRIA