Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Könyvbemutató és találkozás Szenczy Katival Kisújszálláson

Szenczy Katalin, a 28 éves Baptista Szeretetszolgálat alapítójának, Szenczy Sándornak az özvegye látogatott el április 11-én Kisújszállásra.

Április 6-án lett volna 59 éves a két éve elhunyt Szenczy Sándor. Róla beszélgetett a kisújszállási Vigadó színpadán Szenczy Katalin és Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója, aki „Lépj ki a csónakból!” címmel könyvet írt Sándorról és a segélyszervezetről. Velük tartott a beszélgetésben a Pásztor életének és földi küldetésének jó ismerői: dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója és Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. Találkozójuk az érdeklődőkkel egyben könyvbemutató is volt.

A házigazda feladatokat ellátó Toldi Attila főigazgató köszöntőjében és felvezetőjében helyi és személyes bevezetővel kezdett. Elmondta, hogy „Szenczy Sándor többször szolgált itt Kisújszálláson, az intézmények 2012-es átvétele után is. Örömmel jött, mert érezte azt a bizalmat és szeretetet, amit személye és azon keresztül a Szeretetszolgálat kapott, hiszen nagyon határozott és támogató belső szavazások voltak 2012-ben a fenntartóváltással kapcsolatban.

Sándor lelkesen támogatta kiváló sakkozó általános iskolásainkat; hozott amerikai vendégeket és táboroztatókat, hozott ismert magyar vendégeket: Weisz Fannit, Agárdi Szilvit, Mező Misit, Szabó Balázst. Hozott mennyei és pokoli történeteket is, melyeket tátott szájjal és könnyes szemmel hallgattak kicsik és nagyok. Adott ölelést, és olyan erőt és hitet hagyott itt nekünk Sándor, amikből a mai napig tudunk építkezni. Áldás számunkra, hogy ismertük őt, hogy szerethettük és tisztelhettük.”

 

Révész Szilvia a beszélgetés bevezetőjében elmondta, hogy „a könyv számára tizennégyen idézték fel Sándor tevékenységének különböző mozzanatait. Nem annyira én, sokkal inkább Isten írta ezeket a történeteket Sándor életén keresztül, hiszen ő volt mindennek a szíve és a fókusza.”

 

A Baptista Szeretetszolgálattól érkezett vendégek a szerző kérdéseire adott hol vidám hangulatú, hol mély érzelmeket kiváltó válaszaikkal idézték fel és hozták közelebb a Szeretetszolgálat alapítójának mindenki által tisztelt és elismert személyiségét. A tiszaroffi, törökszentmiklósi és kisújszállási baptista fenntartású intézményben dolgozó munkatársak nagy érdeklődéssel hallgatták a felidézett történeteket, mely kötetlen formában történő beszélgetésekkel és könyvdedikációval ért véget.

Köszönjük a látogatást!

 

Lévai János igazgatóhelyettes

GALÉRIA