Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fecskeavató az Illéssyben

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon felavattuk az idei tanév „fecskéit”. A 9. évfolyamos diákok a korábbi évekhez hasonlóan ünnepélyesen letették az esküt.

A fogadalomtétel után iskolaközösségünk legifjabb tagjai a tornateremben teljesítették a felsőbb évesek által összeállított próbákat. Kitöltötték az Illéssy-totót, felismerték tanáraik hangjait, „felmondták” az órarendet, és tornyot is építettek a keresztrejtvény megoldásával kiváltott kockacukorból. Memóriájukat egy zenés feladattal teszteltük. Szükség volt a leleményességükre a PET-kupakok felfűzésénél és a képkirakó feladatnál is. A tízpróbás kihívást minden osztály teljesítette a reggeli fogadalom szerint, így az őszi szünetre mindenki „igazi” illéssyssé vált.  A feladatok teljesítése alatt már ők is hangoztatták, hogy Az Illéssy több, mint iskola!

A mozgalmas vetélkedő után jóízűen fogyasztották el az iskola vendéglátós tanulói által készített süteményt. A legeredményesebb fecskék a 9. TV tanulói voltak, akik jutalmul bowlingozni mehetnek.

Köszönet a program valamennyi segítőjének!

Piller Adrien, diákönkormányzati munkát segítő tanár

GALÉRIA