Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„Színház az egész világ,

És színész benne minden férfi és nő” – hangzik a jól ismert Shakespeare idézet, amely egy kicsit átalakítva így szól: …és színész benne minden illéssys fiú és lány.

Egy napra színházzá alakult az iskola a KultUp Belenősz a kultúrába program keretében. A tanulók bepillantást nyertek a színház világába, a szakmai és alkotói tevékenységeinek, folyamatainak élményszerű bemutatásával. Az osztályok különféle programokban vettek részt, azonban nem csupán résztvevői, hanem alakítói is voltak az egyes programelemeknek. Színésztréningen vettek részt, mozgásformákat sajátítottak el, rendhagyó előadást láttak a 200 éve született Petőfi Sándor műveiből, zenét szereztek, ritmusgyakorlatokat végeztek, vetélkedőben vettek részt, drámafoglalkozáson ismerkedtek meg Örkény egyperceseivel, Csokonai Vitéz Mihály: Özvegy Karnyóné, illetve Székely János: Caligula helytartója című művével, sőt, az egyik színészlegendák, Bajor Gizi nevével fémjelzett szabadulószobában megmutatták az osztályok logikai képességüket, kreativitásukat.

A diákok magyarságtudatának erősítése céljából interaktív klasszikus élőzenei előadást hallgattak a Budapesti Filharmóniai Társaság segítségével. A nagyon tartalmas és igazán élvezetes délelőtt zárásaként szabadon lehetett választani a különböző programelemekből: színházi kvíz, impró verseny, KultUp Társas, Rákóczi Szövetség prezentációjának megtekintése. Ezen a délelőttön egy rendhagyó, élményszerű, különleges programon ismerkedtek meg a diákok a színház világával, ismert és kevésbé ismert művekkel, zenével, a zeneszerzés és a versírás lépéseivel.

Köszönjük a KultUp program szervezőinek, művészeinek, előadóinak, hogy elhozták egy rövid időre a színházat iskolánk diákjai számára!

 

Kovács Krisztina tanárnő

GALÉRIA