Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szakmunkásavató és Illéssy Sándor-díjak

A szakmai vizsgák lezárultával, 2020. június 8-án ünnepélyes keretek között köszöntöttük és avattuk fel az ifjú szakmunkásokat, s adtuk át megérdemelt szakmunkás- vagy technikusi szintű bizonyítványukat. Kivételesen az iskola aulája volt a rendezvény színhelye.

Toldi Attila igazgató úr beszédében felidézte, hogy sok mindent elvett végzőseinktől a koronavírus okozta járványügyi helyzet: a vizsgákra való felkészülés utolsó iskolai és képzőhelyi heteit, a középiskolások befejező közösségi élményét, a ballagás és az együttlét örömét, a szóbeli vizsgacselekményt központilag törölték. De tanáraink sikeresen megoldották a felkészítés végső simításait, így sikeres vizsgaidőszakot zártunk.

A szakmunkásavató ünnepségen nyújtotta át Demeter Jánosné kuratóriumi elnök és iskolánk igazgatója az idei Illéssy Sándor-díjakat. Dr. Sziráki András és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara dolgozói közössége a szakképzésben kifejtett munkájuk alapján megérdemelten vehette át a kitüntető elismerést. Demeter István tanár úrnak az iskoláért végzett 40 éves tevékenységét elismerve kívántunk további szakmai aktivitást és eredményeket.

Dr. habil. Kovács Tibor, Kisújszállás alpolgármestere a város képviseletében köszöntötte a végzetteket, Dr. Sziráki András elnök úr pedig a megyei kamara vezetőjeként jelképesen átvette a gazdaság számára az Illéssy Sándor Középiskola 2020. évben végzett ifjú szakembereit. Bögös Jenő iskolalelkész és lelkipásztor a Magyarországi Baptista Egyház képviseletében kívánt sok áldást a végzősökre.

Matuszka Henrietta tanulónk elköszönő ünnepi beszédének végén Will Rogers gondolataival kívánt minden diáktársának boldog életet: „Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz!”

84 ifjú szakember vehette át bizonyítványát, s többen is jutalomkönyvben, illetve tizenhárman az Illéssy Alapítvány ösztöndíjában részesültek.

A szakmunkásavató végén Toldi Attila igazgató szép szakmai sikereket és pályafutást kívánt az ünnepeltek számára, hogy magánéletük majdan teljesedjen ki családalapítással, érezzék át a gyermekekről való szerető és féltő gondoskodás örömét, felelősségét.

GALÉRIA