2025. június 14-én, szombaton kora reggel Budapestre indultunk, hogy részt vegyünk egy nagyszabású rendezvény catering munkájában. Egy nagyon kedves, volt diákunk adott lehetőséget, hogy kipróbálhassák magukat tanulóink a vendéglátás különleges ágában, de jöjjenek a számok: 4200 vendég, 4 turnus, 31 diák, 3 tanár, 2 óra. Hihetetlennek tűnt, hogy ennyi idő alatt, meg lehet étkeztetni ennyi vendéget. Izgatottan készültünk elő. Diákjaink megkapták a megfelelő eligazítást, majd kiváló teljesítménnyel, kedvesen, precízen, koncentráltan végezték munkájukat. Öröm volt látni, hogy amikor elindult a tömeg, és néhány perc alatt már teltház lett a sátorban, minden diák szorgosan tette a dolgát, szolgálta ki a vendégeket. Hazafelé úton a diákok közös véleménye volt, hogy szívesen jövünk máskor is!
Köszönöm a LaCuisine Rendezvényszervező cégnek a lehetőséget, Perneki Adél tanárnőnek és Oláh Erika tanárnőnek a támogatói munkáját és nem utolsó sorban a 31 diák helytállását.
Hajdu-Ráfis Tamás szaktanár