Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szakmai kirándulás Budapesten

Még a múlt tanévben, az országos Schnitta Sámuel Emlékversenyen sikeresen szereplő diákjaink a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba kaptak belépőjegyeket.

Kiegészülve a 11. A és 12. A technikum néhány pincértanulójával első megállónk a múzeum volt, ahol diákjaink nagyon jól érezték magukat! A jól összerakott tárlaton több órán át lelkesen nézelődtünk, játszottunk. Bárkinek ajánlani merem, kortól függetlenül!

Második megállónk egy Fastfood étterem volt, ahol egy kései és gyors ebédet fogyasztottunk el, mivel már vártak bennünket a harmadik megállónál, a Fehér Nyúl Brewery & Taproom, azaz Magyarország egyik meghatározó kézműves söröket előállító főzőüzeménél. A másfél órás gyárlátogatáson megismerhettük a sörfőzés alapjának négy fontos szakaszát. A bemutató végén belekóstolhattunk egy-két tartály tartalmába is (szigorúan betartva a törvényeket)! Ízvilágban az „Alice Csodaországában” járhattunk! Köszönet a Fehér Nyúl vezetőségének és Hajdu-Ráfis Kristóf sörfőző mesternek a jó hangulatú oktatásért!

Késő estére fáradtan, de okosabban és élményekben gazdagon értünk haza.

 

Hajdu-Ráfis Tamás szaktanár

GALÉRIA