Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Reformáció és hálaadó alkalom

Iskolánk vendége volt Tóth Krisztián a VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium iskolalelkésze, aki a reformáció és hálaadás témájában osztotta meg velünk gondolatait 2022. október 27-én, iskolai ünnepségünkön. A rendezvényen a fő hangsúly a reformációra került, melyben Krisztián üzenete a Róma 1,17-re esett, ahol ezt olvassuk: Mert abban (vagyis az evangéliumban) Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki hitből hitbe, amint meg van írva: „Az igaz ember pedig hitből fog élni.”

Az igei üzenetet néhány dal készítette elő, melyekben Isten szabadító tettéről hallhattunk szintén Tóth Krisztián előadásában.

Az iskolai tornaterem korlátozott mérete miatt két alkalmat szoktunk tartani, hogy minden diák részese lehessen ünnepi alkalmunknak. Ilyenkor előfordul, hogy a tartalom picit módosul. Így volt ez most is. A második istentiszteleten résztvevők az Efézus 2,8-9 igéi alapján hallhatták az igehirdetőt: Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.

A fenti bibliai idézetből kiindulva az előadó Luther és Augustinus szükségszerű, de más-más úton megvalósuló megtéréséről beszélt.

A hálaadáshoz kapcsolódva szeretettel osztjuk meg a kedves olvasókkal a baptista intézményi rendszerben született kiadványt, melyben hasznos és építő gondolatokat találunk a témában. Legyen minden olvasó számára áldássá!

Bögös Jenő, hitéleti igazgatóhelyettes

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK