Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Nyílt nap = sok érdeklődő

November 14-én iskolánk megtartotta éves rendes bemutatkozó nyílt napját a leendő középiskolások és szüleik számára. Lehetőséget biztosítottunk a személyes ismerkedésre iskolánk nevelőtestületével, képzési struktúránkkal és oktatott szakmáinkkal. A rendezvényünkre kb. 200 fő 7-8. osztályos tanuló látogatott el. Csoportokba rendeződve, kísérőtanárok segítségével, a már jól bevált forgószínpadszerűen járták be a különböző helyszíneket.

 

  • Bepillantást nyertek a turizmus-vendéglátás ágazat szakmáiba, kipróbálták magukat felszolgálás közben, palacsintát sütöttek és mézeskalácsot díszítettek.
  • A gépészet ágazat standjánál hegesztőszimulátoron tesztelték precizitásukat, de igazi hegesztővel is hegeszthettek, és fémsípot készítettek, amivel az otthon maradt társaiknak felhívhatták figyelmüket iskolánkra. J
  • A kereskedelem ágazat helyszínén különböző gépeket próbáltak ki, de megtanulhattak néhány ajándékcsomagolási technikát is, ami az ünnepek ellőtt nem elhanyagolható tudás.
  • A szociális ágazat bemutatkozásának keretében elsajátították az újjáélesztés módszertanát, tesztelhették ismereteiket a dohányzás káros mellékhatásaival kapcsolatban.
  • Mindezeken túl részesei lettek különböző kémiai kísérleteknek, továbbá megismerkedtek a kóstolóval egybekötött csokoládétörténelemmel is.
  • Az érdeklődők meghallgatták iskolánk szerteágazó pályázati tevékenységeiről szóló beszámolót is.
  • A délelőtt megörökítéseként fotózkodhattak a telepített on-line fotómasina segítségével.

 

Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk a jó döntés meghozatalában. Ha bizonytalan vagy, gyere és válaszd az Illéssyt! Mi bebizonyítjuk neked, hogy jól döntöttél.

 

Tóth László igazgatóhelyettes

 

GALÉRIA