Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„Lehajtom fejemet” – az Illéssy-iskola megemlékezése október 6-án

1849. október 6-án kivégzett hős tábornokaink, valamint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt hajtottunk fejet. Ez alkalomból intézményünk, a Nagykun Baptista Oktatási Központ főigazgatója, Toldi Attila mondott emlékbeszédet.

Iskolánk adta a városi emlékező műsort, és mint oly’ sokszor, a köszönet és az elismerés szavait kaptuk. „a nap emlékéhez méltó, emelkedett hangulatú, tartalmában mély, előadásában és látványában különösen szép előadásért” (írta Tatár Zoltán alpolgármester úr Kisújszállás Város Önkormányzata képviseletében).

A „Lehajtom fejemet” címet viselő megemlékező műsort Keserűné Ébner Tünde tanárnő álmodta meg, és kitűnő producerként és koreográfusként a lelkes diákok a próbák alatt csapattá formálódtak. Megérdemlik, hogy név szerint is megörökítsük őket: Madarász Emese, Lukács Titanilla Jázmin, Vas János Dominik, Kondrács Péter, Csőreg Zsófia, Sándor Tünde Kata, Kalmár Zsolt, Takács Evelin, Kovács Márk, Borsi Bence István, Szabó Kálmán Gyula, Van Gorp Kato, Horváth Virág, Takács Tímea, Simon Éva. A műsorban Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettesünk gitáron kísérte az énekbetéteket.

Egy műsor megvalósulását mindig szorgos csapat segíti a háttérben, köszönet az illéssys dolgozói közösségnek is!

Toldi Attila főigazgató

 

Utóirat: Az emlékezetes műsor után „bármit” kérhettek a diákok. Ők budapesti színházi előadást (Én, József Attila) kértek. Csodálatos produkciójuk után – természetesen – megkapták.

GALÉRIA