2024. február 24-e az Illéssy Középiskola számára izgalmas gasztronómiai percekben volt gazdag. Ezen a napon rendezték meg a Karcagi Kolbászízesítő Versenyt, valamint ennek keretében hirdették ki a Házi Kelt Tésztás Sütemények Versenyének eredményét is.
Mindkét kategóriában neveztek az iskola vendéglátós tanulói. Az Illéssy Ízőrzők csapata rutinos kolbászízesítők és -töltők ellenében szállt versenybe, ahol a legfiatalabbakként eredményesen helyt álltak.
Takács Evelin a hagyományos kelt tészta receptjét gondolta újra és ötvözte a zsidó konyhaművészet édességével: ostoros flódnit sütött, amellyel szépen szerepelt.
A tanulókat a jellegzetes helyi ételek elkészítésében lelkes szakoktatók segítették, akik ezzel nemcsak átadták szakmai tudásukat, hanem megmutatták számukra azt is, hogyan lehet kulináris értéket teremteni, megőrizni.
Illéssy Ízőrzők: Horváth Máté, Tóth Krisztián (9. TV), Pozderka Zoltán, Pozsa Máté (10. A), Borók Viktória, Fehér Imre, Karkusz Noémi (11. A)
Segítő szakoktatók: Bottlik Imréné, Nagy Józsefné, Szatmári Anita, Hajdu-Ráfis Tamás
Perneki Adél segítő tanár