Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Illéssysek szép sikerei a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválon

2023-ban ismét megrendezésre került Kisújszálláson a közkedvelt Kivilágos Kivirradtig Fesztivál, amelyen iskolánk tanulói az idén a káposztás ételek variációit készítették el, és mutatták be a neves zsűrinek. A város főzőversenyén 4 csapatunk képviselte az Illéssy-iskolát. Az idő kedvezett a főzéshez, így a hangulat is kiváló volt.

Az Illéssys Ízőrzők I. csapata, Bak Frida 10. D és Nemes Zita Tamara 9. TV osztályos tanulók a zsűritől aranyérmet kaptak. Felkészítő tanáruk Szatmári Anita tanárnő volt. A díjnyertes étel neve „Lilakáposztával töltött húsos palacsinta lilakáposzta-pürével és, dödöllével”.

Az Illéssy Ízőrzők II. csapata, azaz Borók Viktória és Karkusz Noémi (11. A) Bottlik Imréné Magdika tanárnő útmutatásával készítették el a „Káposztás burgonyagombóc” elnevezésű ételüket. A zsűritől bronz minősítést kaptak.

Harmadik csapatunk Hajdu-Ráfis Tamás tanár úr felkészítésében a Sivák Bonita által vezetett 11. A osztály Elcsángolt csapata volt. Ők „Elcsángolt káposztával” kápráztatták el a zsűrit. Eredményük különdíj lett. A csapat tagjai voltak Szentannai Larissza, Szabó Korina, Fehér Imre, Juhász Rebeka.

A 10. A osztályos Madarász Emeséhez és Nagy Erikához csatlakozott Nagy Cintia 9. TK osztályos tanuló. Ők így hárman lettek a Csajszi barackok. Tóth László tanár úr irányításával „Töltött káposzta, ahogy a nagy könyvben meg van írva” nevezetű ételt készítettek, arra gondolva, hogy a zsűri még a „NAGY könyvből” tanulta a szakács-mesterséget. Az, hogy jól meg volt írva a könyvben, egy különdíj bizonyítja.

Külön köszönet illeti az Illéssy kürtőskalács kommandóját, amelynek a tagjai lelkesen és jó hangulatban sütötték a kalácsot.

A káposztás ételek és kalács után, igen nehéz volt a csapatnak rámozdulni az elpakolásra, de az Illéssy-iskola most is megmutatta, hogy „több, mint iskola”… közösen pakoltak a diákok és tanárok. Köszönet mindenkinek, aki az elő- vagy az utómunkálatokban részt vett.

Gratulálunk minden diáknak az elért eredményekhez. Hajrá, Illéssy!

 

Toldi Attila főigazgató és Tóth László igazgatóhelyettes

GALÉRIA