Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Illéssys diákok érzékenyítő szakmai látogatása fogyatékosok otthonában

Iskolánk 12. A osztályába járó, szociális ágazatán tanuló diákjai – Kanalas Vivien, Molnár Nóra, Molnár Virág, Kozák Péter – Oláh Erika tanárnővel intézménylátogatáson vettek részt a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Fenyves Otthon telephelyén 2024. április 17-én.

Az intézménylátogatás fő célja a tanórák keretében elméletben szerzett ismeretek gyakorlatban történő szemléltetése volt, a szociális gondozásban élő, súlyosan fogyatékos ellátottak mindennapi életének, életkörülményeinek, esélyeinek megismerése.

Az otthon részéről Kása Mariann vezető ápoló vezette végig a diákokat az intézmény helyiségein, mutatta meg a szobákat, a kiszolgáló helyiségeket, a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló részt, valamint a nappali ellátót és a foglalkoztatót.  A diákok a kezdeti bizonytalanságot követően tették fel érdeklődő kérdéseiket kísérőjük irányába, melyre a vezető ápoló nagy empátiával, türelemmel válaszolt.

A tanulók a látogatás végén megköszönték a lehetőséget az intézmény telephely-vezetőjének és a vezető ápolónak. Megfogalmazták, hogy nagyon szép az intézmény, és elismerésre méltó az a munka, melyet a dolgozók végeznek itt. Hazafelé elmondták, hogy örülnek annak, hogy egy ilyen intézménybe is eljuthattak, és láthatták, hogy hogyan is élnek egy súlyosan fogyatékosok otthonában az ellátottak.

 

Oláh Erika szaktanár

GALÉRIA