Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Illatos karácsonyváró esték

Az idei karácsonyvárás sem telt el az Illéssy nélkül. Kisújszállás városi ünnepi programjaiba a korábbi évekhez hasonlóan iskolánk is bekapcsolódott. December 10-én a Szironta együttes adventi harangjátéka után, majd 17-én a helyi baptista intézmények közös karácsonyi délutánján láttuk vendégül a műsor résztvevőit és közönségét. Mindez az este folyamán is folytatódott. A Zenepavilonnál a néptáncosok betlehemes pásztorjátékát megtekintőket kínáltuk mézeskaláccsal, gőzölgő teával, forralt borral és krampampulival. Másnap, december 18-án finomságaink a Városháza előtti hangverseny által teremtett ünnepi hangulatot édesítették meg. Bár a nézők csípős hidegben hallgatták a karácsonyi dalokat, de ezt az együtténeklés, a mézes és a forró italok melegebbé varázsolták.

Tanulóinknak is köszönhető, hogy az ünnepi események meghitté válhattak. A 9. A és a 13. I osztály diákjai a mézes és az italok árusításakor a vevőket egy-egy kedves szóval üdvözölték. A színes mézes süteményeket a 9. A és a 10. B osztály tanulói készítették, díszítették. Odaadó munkájuk miatt pici gyertyáknak érezhetjük őket, akiknek a fénye beragyogta december három napját.

És kik voltak, akik a gyertyák fényét meggyújtották és nem hagyták kialudni? Bottlikné Magdika néni és Csonka-Farkas Brigitta fahéj illattal körbelengett konyhában irányították a több száz mézes sütését. Hajdu-Ráfis Tamás és Posztós István tanár úr vidám hangulatot teremtett a tea, a forralt bor és krampampuli ízesítésekor. Rácz László gyors és precíz munkájával az árusítóhely feltételeit biztosította, továbbá Toldi Attila igazgató úr, Perneki Adél tanárnő és Törös Ervin kollégánk is kivette a részét a poharak megtöltésében.

Az Illéssy a mézes morzsáiba és a forró italok cseppjeibe rejtve adta át minden törődését és szeretetét a város számára.

 

Perneki Adél tanárnő

GALÉRIA