Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Hulladékgazdálkodási szemléletformálás az Illéssyben – avagy: Másképp is lehet?!

Iskolánk is csatlakozott a „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Karcag város, valamint a Tisza-tó térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű projekthez, melynek célja a hulladékképződésről való felelősségteljes gondolkodás átformálása, illetve a környezettudatosság növelése, a hulladék megelőzés és a szelektív hulladékgyűjtés tudatosítása.

A Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. pályázatába bekapcsolódva célként fogalmaztuk meg:

  • a hulladékképződésről való felelősségteljes gondolkodás kialakítását: hulladékmegelőzés, tudatos hulladékkezelés;
  • a környezettudatosság növelését, a diákok aktív részvételének elérését a hulladékgazdálkodásban, különös tekintettel a megelőzésre és a szelektív hulladékgyűjtésre;
  • a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatának fejlesztése és erősítése.

 

Intézményünk valamennyi technikusi és a szakképző osztályában az elméleti tájékoztatás után a tanulók tesztek kitöltésével adtak számot ismereteikről. Kiselőadásokkal, szónoki beszéd tartásával, szakmai bemutatókkal igyekeztek társaik figyelmét is felhívni a téma komolyságára.

Kiemelt időt fordítottunk a szakmai gyakorlatokra, ahol a hétköznapi és szakmaspecifikus megoldási lehetőségeket is alkalmazhattak a diákok. 

Köszönjük a pedagógusok, szakoktatók támogatását!

 

Keserűné Ébner Tünde, Keserű Sándor mentorpedagógusok

GALÉRIA