Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Előadás a prevenció jegyében

A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai látogattak el iskolánkba június 6-án, ahol a 9. és 10. évfolyamokon tanuló diákjainkat látták el hasznos tanácsokkal a nyári szünidő közeledtével. Az előadók Madarász Kitti hadnagy és Juhász Sándor rendőr főtörzszászlós voltak.

Az interaktív program egy beszélgetéssel kezdődött, majd a tanulók csapatokban oldottak meg közlekedési témához kapcsolódó tesztet, melynek válaszait az előadáson megbeszélték.

Néhány diákbalesetről készült térfigyelőkamerás felvétel kapcsán beszélgettek diákjainkkal a helyes gyalogos-, kerékpáros-, rollerral történő közlekedésről. Jó tanácsokkal látták el az előadáson résztvevőket, hogy hogyan kerülhetők el a látott balesetek, mikre kell figyelni a mindennapi közlekedés során. Szó esett a tömegközlekedési eszközökön való utazás veszélyeiről, az ott tanúsított helyes viselkedésről.

Előadóink felhívták a figyelmet a közösségi oldalakon magunkról kitett információk és képek felhasználhatóságának veszélyeire. Szó esett a drog- és alkoholfogyasztás veszélyeiről és az energiaitalok túlzott fogyasztásának emberi szervezetre gyakorolt káros hatásáról.

Az előadók egymás tiszteletére, jó társas kapcsolatok kialakításáról is beszéltek.

 „SZERTELEN” szórakozást kívántak a hamarosan beköszöntő nyári szünidőre.

 

Piller Adrien ifjúságvédelmi felelős

GALÉRIA