Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egy új tanév, egy új remény…

2023. szeptember 1-jén az 54. tanévnyitó ünnepségre ismét benépesült Illéssy-iskola udvara. A Himnusz után Toldi Attila főigazgató úr köszöntötte a 20 nappalis osztály mintegy 370 felsorakozott tanulóját, valamint távollétükben azt a 20 esti munkarendben tanuló diákot, akik úgy döntöttek, hogy érettségit is szeretnének a régebben megszerzett szakmai bizonyítvány mellé.

Bögös Jenő iskolalelkész az új tanévre áldást kért és imádkozott a diákokért, kollégákért. Főigazgató úr beszéde első részében nosztalgiázott. A nyári szünetben történteket elevenítette fel, azt, hogy 30 illéssys diák Mallorcán teljesített gyakorlatot nyertes Erasmus+ pályázatnak köszönhetően, 25 diákunk pedig színjátszó táborban vett részt Sátoraljaújhelyen. Kiemelte azokat a kollégákat, akik a nyáron az iskola épületeinek megszépítésében vettek részt. Szárazabb, de örömteli statisztikai adatok következtek, amelyből megtudtuk, hogy iskolánk létszáma 45 fővel több, mint egy évvel ezelőtt volt. Ez 13%-os növekedés. A megemelkedett létszámához új kollégák is érkeztek erősítésképpen. Az érkező kollégákat tapssal fogadta a lelkes ifjúság. Kívánjuk nekik, hogy érezzék jól magukat intézményünkben. A tanév elején elmondhatjuk: iskolánkban nincs hiány szakos ellátottságban.

A címre visszautalva lényegében nem egy, hanem 370 új remény érkezett iskolánkba, akik mind arra várnak, hogy megmutassák tehetségüket, szorgalmukat, tudásukat. Ezáltal a 2024-es nyertes Erasmus+ program keretén belül 3 hetet eltölthessenek Portugáliában.

Boldog új tanévet kívánunk mindenkinek!

Tóth László igazgatóhelyettes

GALÉRIA