Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Békát és halat, s mi jó falat…

Volt minden, ami szem-szájnak ingere a XII. Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő-Főző Fesztiválon. Igaz a vad helyett ebben az esetben a béka volt az egyik főszereplő.

Iskolánk a tanév lezárulta után sem zárta be a kapuit, hanem egy borsodi kisfaluba látogatott el. Iskolánkat két végzett 13. A osztályos vendéglátásszerző tanuló képviselte. Kocsis Csenge Panka és Oláh Melánia, akik úgy gondolták, hogy a tanulmányaik lezárásaként, de még az új kisgyermekgondozó, -nevelő tanulmányaik megkezdése előtt megmérettetik magukat. És ott volt velük irányítóként nem fáradó gasztroolimpikonunk, Tóth László igazgatóhelyettes-osztályfőnök tanár úr is.

Ahogy mondani szokták: jöttünk, láttunk, győztünk. Az Illéssy A-Team egy I. és egy II. helyezést ért el a szakmai zsűri döntése alapján. A lazac burgerük „csak” azért lett második, hogy ne egy street food étel vigye el az első helyet a harcsapaprikás kapros-túrós csuszával ételük elől. Gratulálunk lányok, köszönjük a munkátokat, és azt, hogy iskolánk hírnevét öregbítettétek a Bükk-hegység lábánál is.

Volt szerencsém a helyszínen szurkolni néhány kollégával, és frissen kóstolni az ételeket. Jelentem: a zsűri jól döntött!

 

Toldi Attila főigazgató

GALÉRIA