Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Adventi szeretet és szolgálat

„Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved.”
/Margarete Seemann/

 

A karácsonyi ünnepkör december 6-án kezdődött, amikor is a Mikulás látogatott el hozzánk és szaloncukorral jutalmazta tanulóinkat és a dolgozókat.

A diákönkormányzat sem tétlenkedett. December elején kézműveskedni hívta az iskola diákjait és tanárait, hogy a többéves hagyomány szerint a téli szünidő előtt átadásra kerülő cipősdobozokba a boltokban megvásárolható tárgyak mellé saját készítésű ajándékot is tehessünk. Kustár Krisztina tanárnő ötlete alapján karácsonyi manókat készített a lelkes csapat.

Az év utolsó hónapjában elkészültek az ajándékokat rejtő cipősdobozok, az adakozni vágyó diákok és tanáraik jóvoltából. 70 darab szépen becsomagolt meglepetést sikerült összeállítani, amelyeket az iskola rászoruló, illetve közösségi munkában, tanulmányaikban, versenyen jeleskedő tanulók vihettek haza.

2023. december 16-án a városi karácsonyi hangverseny után az iskola vendéglátós tanulói saját készítésű mézessel, forró teával és krampampulival kínálták a rendezvényen résztvevőket. Ezt három nappal később is megismételték a rendezvénytéren, ahol a kisújszállási baptista intézmények közös adventi ünnepsége zajlott.

Az 1/13. KSZ osztály kisgyermekgondozónak tanuló diákjai a majdani gyakorlati helyük, a Városi Bölcsőde gyermekeit lepték meg a közelgő ünnep alkalmából. Az általuk készített 47 darab angyalkát december 18-án személyesen juttatták el a bölcsiseknek, akik örömmel vették át az ajándékot.

Karácsony közeledtével többféle adományt is kiosztottunk tanulóink között. Fenntartónk, a Baptista Szeretetszolgálat 40, a Magyar Élelmiszerbank jóvoltából pedig 50 darab tartós élelmiszercsomag került a legjobb helyekre.

Az év utolsó tanítási napján a tornaterem felállított karácsonyfa körül gyűlt össze az iskola apraja-nagyja, ahol meghitt összejövetellel zártuk a 2023-as évet. Toldi Attila főigazgató karácsonyi gondolatai után a Bölcsőcske és Felső-Tisza vidéki betlehemes játék segített ráhangolódni a szeretet ünnepére a Baptista Művészeti iskola tanulóinak előadásában. Zárásképpen pedig Bögös Jenő hitéleti-nevelési igazgatóhelyettes adott útravalót mindnyájunknak, majd a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából kapott édességekkel kínáltuk a hazaindulókat.

GALÉRIA