Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„…a szeretet nem kérkedik… (1Kor 12,30–13,13)

Igen, a szeretet, az önzetlen, szívből jövő segítségnyújtás –, ahogy Pál apostol Szeretethimnuszában olvashatjuk –„nem kérkedik, nem is kevély.” Ezért nem olvashatnak arról soha honlapunkon, hogyan, mennyit és mekkora értékben segítjük rászoruló tanulóinkat, családjaikat, de tiszteletet érdemlő szociális tevékenységet is végzünk baptista fenntartású iskolaként. Nem lehetett arról sem olvasni, hogy az Ukrajnában zajló szörnyű háború miatt a menekülőknek vagy éppen az országukban maradt szűkölködőknek hányszor és mekkora segélyszállítmányokat indítottunk útnak. Vannak helyzetek, amikor a nyelvnek hallgatnia kell, és a csendesen, alázattal segítő tetteké a terep.

Most viszont mások segítségadásáról szeretnék írni, mert azt szavakkal is el lehet ismerni. Régi kedves partnerünk, az Indián Rizs Kft. ügyvezetője azzal keresett meg, hogy a kft. tulajdonosai szeretnének segítséget nyújtani a menekülteknek. A Baptista Szeretetszolgálat határon szolgáló illetékeseivel felvéve a kapcsolatot kiderült, hogy most leginkább 0,5 literes ásványvízre, gyermekeknek való 2 dl-es szívószálas üdítőre, illetve energiát adó 1 szeletes csokoládéra van szükség a határon. 1,1 millió forint értékű áruval indultunk útnak Mátészalkára, a határhoz legközelebb eső nagy befogadású baptista raktárhoz.

Amíg a kamion megérkezett, beálltunk mi is segíteni az aktuális segélyszállítmány összerendezésébe. A több raklapnyi palack levétele után Kittlinger Dóra ügyvezető indián rizs ajándékkal kedveskedett a naponta több tonnányi segélyt megmozgató baptista szeretetszolgálatos munkatársaknak, akik örömmel fogadták e nemes gesztust. Bízunk benne, hogy rövidesen véget ér szolgálatuk.

Toldi Attila igazgató